Over de oprichters van Quareia


Josephine McCarthy

Josephine McCarthy is een in Groot-Brittannië geboren occultiste, auteur en de oprichtster van Quareia.

2019. Lezing bij de jaarlijkse Scottish Pagan Federation Conference

Ik ben geboren in Bradford, en opgegroeid in een aantal plaatsen rond West Yorkshire, in Engeland. Al als klein kind werd ik omringd met verschillende invloeden van het Mystieke Christendom en de Rozenkruisers ideeën van mijn vader, tot een diepe verbinding met de natuur door mijn moeder. Ik groeide ook op in een erg multiculturele samenleving en uitgebreide familie, en werd blootgesteld aan Soefisme en islam uit Pakistan, tot Hindoeïsme, Sihkisme en Judaïsme. Als kind werd ik naar alle religieuze festivals meegenomen, naar tempels, kerken en synagoges, en ik zat rustig in de achtergrond te luisteren naar de debatten die mijn vader vaak hield over onderwerpen van religie en mystiek tot en met sociale rechtvaardigheid.

Op school had ik het geluk dat ik een klassieke opleiding kreeg en de Latijnse en Griekse filosofen bestudeerde, de vroege Christelijke Kerkvaders, Romeinse en Egyptische geschiedenis, en ook nog een volledige klassieke ballet opleiding kon volgen. Van 1978 af, toen ik van school kwam, werkte ik op instinct met magie, maakte veel fouten en leerde erg veel door waar te nemen, te kopiëren en te analyseren. Ik leerde ook de tarot door er vanaf mijn vroege tienerjaren mee te werken, en leerde zoveel als ik kon uit de grote arcana. Ergens in mijn late tienertijd of vroege twintiger jaren kwam ik mijn eerste echte leraar tegen, een vrouw van middelbare leeftijd uit mijn omgeving die een achtergrond had in de Golden Dawn en ook een natuurlijk medium was.

Ik bracht mijn dertiger jaren door met het werken van magie: lesgeven, reizen, lezingen en toespraken geven op conferenties, en ik experimenteerde ermee en ontwikkelde mijn eigen pad. In 1997 verhuisde ik naar de Verenigde Staten en ging door met lesgeven en lezingen geven. Ik werkte ook voor ballet gezelschappen in de VS als leraar/dansmeester en choreograaf, ik ging verder met het opvoeden van mijn kinderen en ik bleef ook lesgeven in magie aan groepen, en werkte als magiër.

 Ik begon in 1999 te schrijven, eerst met een erg slecht geschreven magische roman, en in 2000 begon ik een website met gratis teksten over mijn magische werk zodat anderen die konden gebruiken. In 2005 werd mijn eerste non-fictie boek over magie gepubliceerd door Sun Chalice Books in de VS, getiteld Magical Training of the Initiate.

 Ik keerde weer terug naar het Verenigd Koninkrijk in 2008. Ik schreef ‘The Exorcists handbook’, gepubliceerd door Apocryphile Press USA, en begon vervolgens nog eens zeven boeken te schrijven waarvan er een aantal via Apocryphile USA en een aantal door Mandrake of Oxford UK gepubliceerd werden. Ik sloot vriendschap met de Duitse adept Frater Acher in 2011 en ik was onder de indruk van Achers mengeling van academische kennis, intelligentie en langdurige magische praktische werkervaring: hij is echt een zeldzaam juweel. Hij haalde mij er uiteindelijk toe over om een voll3edige cursus over magie te schrijven – Quareia.

 Ik begon de cursus in de lente van 2014 te schrijven. Ik schreef elke dag fulltime, en ik was vlak voor het einde van 2016 klaar. Ik ging onmiddellijk ana het werk met een magische vertaling van het Egyptische boek der Poorten, en begeleide de vertaling daarvan plus het commentaar in het boek. Als ik terugblik, deed ik dat eigenlijk als aanvulling op de cursus, alleen realiseerde ik me dat op dat moment niet.

Als Quareia lang genoeg overleeft dat er iemand anders verschijnt die er een betere versie van kan maken, dan heeft het zijn doel bereikt en dan heb ik mijn werk voltooid.

 “Zij is een revolutie binnen de Esoterische opleidingen met haar eerlijkheid, moed en toewijding aan het werk. ” – Greg Kaminsky Occult of Personality  http://occultofpersonality.net/the-magickal-work-of-josephine-mccarthy/

Josephine woont in het Zuid-Westen van Engeland, samen met haar echtgenoot, de magische kunstenaar en klassieke ritualist Sturat Littlejohn.

Josephine’s blog kun je hier vinden.


Frater Acher

Frater Acher, de mede-oprichter van Quareia, is de ‘nom de plume’ van een Duitse adept en schrijver uit Beieren, Duitsland. Frater Acher heeft zijn magische titel ‘Frater’ verdiend na tein jaar training via IMBLOC onder het waakzaam oog van zijn leraar, Agrippa.

Met twintig jaar magische ervaringen achter de kiezen raakte Frater Acher bekend in het bredere magische wereldje via zijn magische blog theomagica – een website rijk aan magische geschriften, observeringen, reviews, lessen en magische afbeeldingen.

Zijn werk is erg bekend en gerespecteerd geworden binnen magische kringen over de hele wereld, en hij is op dit moment bezig met een reeks boeken die gepubliceerd gaan worden via de UK uitgeverij Scarlet Imprint. Zijn huidige titels omvatten: Cyprian of Antioch: a Mage of Many Faces (Quareia Publishing UK) en Holy Daimon (Scarlet Imprint). Zijn blog is erg uitgebreid en houdt een groot aantal gevarieerde gratis ebooks en diepgaande essays beschikbaar voor geïnteresseerden. Je kunt zijn blog hier vinden.


Klik hier voor ons privacybeleid Klik hier voor ons cookiebeleid

Copyright © Josephine McCarthy 1993- 2019 | website design en afbeeldingen door Frater Acher | Nederlandstalige versies M.C. van Ee
Alle rechten voorbehouden. Niets van deze publicatie mag worden gereproduceerd, verspreid of doorgegeven worden in welke vorm dan ook, inclusief fotokopie, opnames of willekeurig welke andere elektronische of mechanische methode, zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de uitgever.

Malchut Esoteric Education Limited, operating as Quareia – Registered address: 71-71 Shelton Street, Covent Gardens, London WC2H 9JQ UK

A company limited by guarantee (non profit) registered in England reg:12412922