Quareia Cursus

Over de Quareia cursus

De nieuwe school in magie voor de 21ste eeuw: een concept dat werd geboren uit de gesprekken tussen de adept fondateurs van Quareia: Josephine McCarthy en Frater Acher.
De reputatie van Quareia komt voort uit de rigoureus hoge standaarden van het magische werk: je zult ze aan hun vruchten herkennen.
Quareia is in 2014 gesticht als een nieuwe magische school en is het geesteskind van Josephine McCarthy (fondateur en auteur van de cursus) en Frater Acher (Ontwerper van de website en mede fondateur).

In 2014 besloot de occulte auteur en leraar Josephine McCarthy, na twee jaar discussies met Frater Acher, om een volledige diepgaande magische training te schrijven waarin ‘niets werd achtergehouden’; een cursus van beginner helemaal door tot adept en daar voorbij die altijd gratis online beschikbaar zal zijn als downloadbare lessen: die cursus is Quareia.

Een opmerking van Josephine:
Ik kwam er achter dat er geen toegankelijke training van hoge kwaliteit bestaat die gratis beschikbaar is, en geen dogmatische stijl, agenda of commerciële doelen heeft. Magische training die zwaar leunt op winst, mode tendensen of groepspolitiek kan niet goed opbloeien en een individu kan binnen zo’n omgeving ook niet volledig uitgroeien. Ware magische ontwikkeling sterft onder het gewicht van zware commercialisatie en groepsvorming: het is tijd dat we er op een ander manier naar kijken zodat we en manier vinden zodat de integriteit van magie voor de komende generaties bewaard blijft.

De Quareia cursus is een lange en extensieve training in de mystieke magische Westerse Esoterie die de student een diep begrip geeft van de theoretische en praktische magie die dan weer kan worden toegepast binnen elk magisch systeem. De cursus bevat tevens voortschrijdend onderricht in antieke, klassieke en middeleeuwse geschiedenis, culturen en religies, geografie, literatuur, mythologie, klassieke talen, kunst en sociale verantwoordelijkheid. Het staat studenten vrij om te kiezen hoe veel of hoe weinig ze studeren en opsteken van de training, als individuele beoefenaar die zichzelf traint moedigt het zelf organisatie en persoonlijke verantwoordelijkheid aan.

De Quareia Cursus bestaat uit drie secties, te weten: Leerling, Ingewijde en Adept. Via de drie afbeeldingen hieronder kunt u een volledige inhoudsopgave van de drie secties vinden. Ze bestaan elk uit tien modules van elk acht lessen, waardoor elke sectie 80 lessen telt en de volledige cursus zo’n 240 lessen beslaat.

Je kunt veel meer informatie over de Quareia cursus vinden in het document ‘Welkom bij Quareia’ dat een uitgebreide beschrijving van de cursus bevat.

In het document getiteld ‘Quareia De Leerling studiegids’ wordt een groot aantal praktische aspecten besproken die studenten tegen zijn gekomen bij het volgen van de cursus. Dit is niet hetzelfde als het ‘veel gestelde vragen’ document, omdat de studiegids gaat over het daadwerkelijk doen van de cursus, terwijl het vragen document gaat over de cursus en de organisatie die er achter zit. Vragen die je stelt voordat je aan de cursus begint dus. Het verdient aanbeveling om beide documenten te lezen voordat je aan de cursus begint.

Een derde document, ‘Quareia voor Nederlandstaligen’, beschrijft de specifieke uitdagingen die horen bij de Nederlandse vertaling van het Quareia materiaal. Het is een levend document dat een schat aan informatie bevat over de Nederlandse versie en dat regelmatig wordt bijgewerkt

Welkom bij Quareia
Welkom bij Quareia
Een uitgebreide introductie tot de Quareia cursus. Bespreekt wat de cursus inhoudt en waarom hij gemaakt is. Een document dat in detail uitlegt wat de cursus inhoudt, hoe hij in elkaar zit en wat de organisatie…
Size247.34 KB
Downloaded27 times
Last Updated31 juli 2020
Downloaden

Quareia De Leerling Studiegids
Quareia De Leerling Studiegids
De studiegids is een uitgebreid boekje dat het antwoord bevat op een reeks vragen, problemen en praktische dingen waar studenten tijdens hun studie tegenop lopen. Het geeft ook aanwijzingen voor problemen…
Size556.18 KB
Downloaded31 times
Last Updated31 juli 2020
Downloaden

Quareia voor Nederlandstaligen
Quareia voor Nederlandstaligen
Een uitgebreid document over de vertaling van het Quareia materiaal. Over de verschillen tussen Engeland, waar de cursus vandaan komt, en Nederland en Vlaanderen. Verschillen in taal, maar ook verschillen…
Size404.63 KB
Downloaded21 times
Last Updated5 augustus 2020
Downloaden