Quareia De Leerling

SECTIE EEN – DE LEERLING

Gedurende de leerling fase is de enige begeleider voor de student op zijn reis de student zelf. Dat heeft een aantal redenen, waarvan de belangrijkste is dat, voordat een magiër in magische kracht kan stappen, hij eerst in zichzelf moet stappen. Dit kan alleen plaatsvinden als je de verantworodleijkheid voor jezelf oppakt; door te leren hoe je jezelf moet motiveren, en in staat te zijn om in je eentje te werken, zonder hulp en zonder ioemand die je anamoedigt, een moeder of een vader die je handje vasthoudt.

De meditatie aspeceten van de leerling training zijn zwaar, en hoewel de meeste studenten deze vaardigheden tijdens de leerling fase niet onder de knie zullen krijgen, zal het ze wel op weg sturen naar langere termijn ontwikkeling: de lerling moet gewoon naar voortdurende verbetering toewerken terwijl hij de rest van de cursus bestudeert.

Als de leerling eenmaal module zes van de Lee4rling sectie heeft bereikt, en kan laten zien dat hij daadwerkelijk al het werk gedaan heeft, dan kan er gratis advies epr e-mail gegeven worden, maar alleen als het echt nodig is en alleen bij wijze van uitzondering. Het is echt zeer belangrijk dat deze 3eerste sectie afgemaakt wordt met minimale hulp van buitenaf. Als de student niet opgeeft, maar doorzet ondanks moeilijkheden, dan wordt hij materiaal dat gevormd kan worden, begeleid kan worden en sterker gemnaakt kan worden totdat hij een echte Ingewijde is.

De eerste sectie van de training gaat over de fundamentele magische vaardigheden waar de rest van de cursus op gebouwd wordt. De leerling leert hoe hij zijn geest moet gebruiken, zijn verbeelding, het uitvoerenvan rituelen, de vaardigheid van visionair werken, samen met het leren hoe hij zijn eigen innerlijke zintuigen moet ontwikkelen.

Het is een zeer praktijkgerichte training, met veel hands-on werk en elke vaardigheid wordt verzwaluwstaart met de volgende verbonden, zodat de leerling langzaam begint te leren en begrijpen hoe al die magische vaardigheden en krachten samen stromen.

De lessen zijn gedetailleerd: elke les kent en zeer praktische toepassing waardoor er op zijn beurt een magische spier binnen de magiër wordt ontwikkeld, wat hem voorbereidt op de kracht waar hij aan bloot wordt gesteld in de volgende secties van de cursus.

Het is geen referentie materiaal, of ‘magie op recept’ waar je in en uit kunt springen: het begrip van de fundamenten volgt uit het verzwaluwstaarten, studerene, en het in lagen opbouwen van magie die zich binnen en rondom de magiër gaat vormen.

Het is ontworpen als zelfstudie, met elk detail en elke stap zorgvuldig en praktisch op zijn plek gezet. Aan het einde van deze sectie heeft de leerling alle vaardigheden, kennis en kracht die hij nodig heeft om de volgende sectie aan te kunnen.

Ik heb een aantal vragen en problemen waar studenten tegenop lopen in een serie blogposts behandeld. Je kunt die posts vinden in mijn persoonlijke blog, maar ook in de ‘Studiegids’ en de ‘veel gestelde vragen’. Zie de pagina met aanvullende downloads.


Op dit moment, augustus 2020, zijn de eerste vier modules van de Leerling sectie vertaald. Die bevatten voldoende materiaal om je een maand of zes ‘bezig’ te houden. Of langer….
Extra modules worden gepubliceerd zodra ze voltooid zijn. Nieuwe modules worden via ‘Nieuws’ aangekondigd.
De lessen van de cursus zijn zowel per module als per les afzonderlijk te downloaden via de pagina’s van de individuele modules.
Je kunt de Engelstalige modules en lessen downloaden via de Engelstalige website, www.quareia.com.

Opmerking: Je kunt zowel een volledige module downloaden als de individuele lessen. De inhoud is volledig hetzelfde.

Ga nu naar Module 1 om met de Quareia cursus te beginnen.

Op deze pagina vind je begeleidende documenten die bij de Leerling sectie van de Quareia cursus horen.